Web Analytics Made Easy - Statcounter

دعای هجدهمین روز از ماه مبارک رمضان به‌همراه شرحی بر آن منتشر شد. ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۴:۴۲ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده می‎شود توسط ابن‌عباس از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کرده‎اند و ما این ادعیه را از کتاب «‏اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب‏ مانند سایر کتاب‌هاى سید از اعتبار و ارزشی ویژه ‌بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.

اینک به‌‌مناسبت فرا رسیدن هجدهمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز به‌همراه شرحی بر آن منتشر شده است:

اللهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الى اتّباعِ آثارِهِ بِنورِکَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین

خدایا آگاهم کن در آن برای برکات سحرهایش و روشن کن در آن دلم را به پرتو انوارش و بکار به همه اعضایم به پیروی آثارش، به نور خودت، ای روشنی بخش دل‌های حق شناسان

حجت‌الاسلام محمود ریاضت محقق و کارشناس علوم دینی در توضیح دعای این روز برای تسنیم نوشت: آنچه خداوند تبارک و تعالی به بندگان و اولیاء خاصش عطا فرموده همه در دل شب و هنگام سحر بوده است. برکاتی که در سحرخیزی و بیداری شب موجود است در هیچ یک از زمانها وجود ندارد آنچه انبیاء و اولیاء حق به عنوان عطیه از حضرت حق جل و علا دریافت کرده‌اند همه از برکات سحر است «وَ وَاعَدْنَا مُوسَى‌ ثَلاَثِینَ‌ لَیْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَ‌ مِیقَاتُ‌ رَبِّهِ‌ أَرْبَعِینَ‌ لَیْلَةً ...»، «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ»، «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةٍ مُبارَکَةٍ».

چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی 

آن شب قدر که این تازه براتم دادند

درک و فهم و دریافت برکات سحر جان و دل بنده حق را نورانی می‌کند و اولین اثر برکات سحرگاهان نورانیت چهره است که نتیجه نورانیت قلب است که اگر قلب نورانیت پیدا کرد جایگاه نور است؛ «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ» و اگر این نور جایگاه اصلیش را که قلب است پیدا کرد می‌شود «قَلْبُ الْمُؤْمِنِ عَرْشُ الرَّحْمَنِ» و چون حقیقت نور الله است می‌شود «القَلْبُ حَرَمُ اللهِ فَلا تُسْكِنْ فِی حَرَمِ الله غیَرَ الله». 

اگر قلبی منور به نورانیت حرم الله شد همه اعضاء و جوارح را در خدمت خود برای تبعیت و اطاعت از این منبع نور با استعانت از ذات نورانی خواهد گرفت. میزبان ضیافت الله با پهن کردن سفره میهمانی در رمضان بهترین فرصت را برای بندگانش مهیا فرموده است تا برکات سحرها موجب نورانیت درون و برون ضیوف الرحمان در دارالضیافة رمضان شود.

تلاوت جزء هفدهم قرآن‌ با صدای «سبزعلی و منشاوی»دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان/عمل صالح در کلام امام باقر(ع)

 

انتهای پیام/

R1410/P/S4,37/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۱۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله مطهری الگویی وارسته برای نسل جستجو‌گر عصر ماست

 نصرت خاتون علوی گفت: استاد شهیدمرتضی مطهری (ره) یکی از بارزترین، موفق‌ترین و پیشروترین متفکران اسلامی در عصر جدید است که در گستردگی فکر، درک زمان، شناخت مسائل فکری، توجه به واقعیات و آشنایی با مبانی دینی سرآمد هم عصران خویش بود.
 
وی افزود: او توانست عمر پر برکت خود را در راه شناخت عمیق اسلام و شناساندن این مکتب حیات‌بخش از زوایای مختلف به شیفتگان علوم و معارف اسلامی و مبارزه سرسختانه با کجروی‌ها و انحرافات صرف نماید. بدین جهت حق عظیمی بر مسلمانان به‌ویژه نسل انقلاب دارد و به حقیقت، الگویی وارسته و موفق برای نسل جستجوگر عصر ماست.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه ولایت ایرانشهر ادامه داد: شهید مطهری یکی از شخصیت‌های بسیار ارزشمند جامعه بود. کمتر سراغ داریم، حداقل در تاریخ زندگی خودمان، شاید تعدادشان به ۱۰ نفر هم نرسد. شخصیتی دلسوز جامعه، فرهنگ دین و ایران بود، هر چه نوشت خوب نوشت و کتابی از شهید مطهری نیست که بخوانید و استفاده نکنید. همین الان هم گاهی وقت‌ها که فرصت پیدا می‌کنم در قفسه کتاب هایم، یک قفسه مخصوص کتاب‌های شهید مطهری است، چند دقیقه که فرصت پیدا می‌کنم یک کتاب را از قفسه برداشته و ورق می‌زنم همانجا و در همان صفحه استفاده می‌کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • زائران حج مورد عنایت ویژه الهی هستند
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»
  • اقدامات بی بدیل امام صادق علیه السلام در حفظ و صیانت از روایات
  • تدابیر جدید عربستان برای جلوگیری از ورود بدون مجوز به مکه در موسم حج
  • تداوم نزول برکات آسمانی تا ساعات آینده
  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)
  • آیت‌الله مطهری الگویی وارسته برای نسل جستجو‌گر عصر ماست
  • انتشارات صهبا از کتاب جدید با نام «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد
  • بهره‌برداری از معدن آلبلاغ برکات زیادی برای مردم دارد