Web Analytics Made Easy - Statcounter

رمضان، موسم مهربانی ها است که در این موسم مهربانی، مردم با محرومان و نیازمندان هم قدم شده و به یاری آنها می شتابند. اداره کل زندا‌ن‌ها نیز در این میان در راستای جلب حمایت و مشارکت‌های مردمی بسیار نقش‌آفرین بوده و با کمک این اقدامات در ماه مبارک رمضان در استان‌های کشور زندانیان زیادی به آغوش خانواده بازگشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، رمضان، موسم سخاوت و مهربانی ها است؛ در این موسم مهربانی، مردم با محرومان و نیازمندان هم قدم شده و به یاری آنها می شتابند.

در نیمه ماه رمضان نیز که مصادف با ولادت باسعادت کریم اهل بیت(ع) امام حسن مجتبی(ع) است، جشن گلریزانی به وسعت همنوع دوستی برگزار می شود و خیرین و نیکوکاران و اقشار مختلف مردم به تاسی از امام دوم شیعیان گردهم می‌آیند و داشته‌هایشان را با خانواده‌های چشم‌انتظار آزادی زندانیان جرایم مالی غیرعمد تقسیم کنند.

در این زمینه در قالب میزگرد مجازی، حقیقی، آزادی به وقت افطار به موضوع جشن گلریزان که نماد و موسم معنویت و نوعدوستی است پرداخته ایم.

آزادی یک زندانی جرایم مالی غیرعمد از اجر و پاداش برخوردار است

امام جمعه میاندوآب در این برنامه با اشاره به اهمیت دستگیری از نیازمندان و دردمندان، گفت: همه بچه ها بر سر سفره افطار، منتظر این هستند که پدرشان از راه برسد و قطعا خانواده‌های زندانیان جرایم مالی غیرعمد نیز چشم‌انتظار آزادی آنها هستند.

حجت الاسلام حمید حسن‌زاده با بیان اینکه این اتفاق ممکن است برای همه اتفاق بیفتد، افزود: همین که کمک کنی تا یکی از این زندانیان از زندان آزاد شود، یعنی دل خانواده ای را شاد کرده ای و این ارزشمند است.

وی با اشاره به اینکه خیرین نیک اندیش باید از نیازمندان دستگیری کنند، اظهار کرد: آزادی یک انسان شامل حدیث "و من احیاها فکانما احیا الناس" نیز شده و شادکردن دل یک انسان و کودکی که چشم به راه پدرش است، قطعا از اجر و پاداش برخوردار است.

امام جمعه میاندوآب تصریح کرد: انسان اگر بخواهد سرمایه گذاری کند، با کارشناس مشورت می کند چرا که ممکن است بدون مشورت با دیگران سرمایه خویش را از دست دهد،  در مسائل معنوی نیز باید از این فرصت ها برای اندوختن سرمایه برای آخرت خود استفاده کنیم.

اهمیت و لذت دستگیری از مستمندان و نیازمندان

نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه با بیان اینکه باید همه از انسان های گرفتار و نیازمند دستگیری کنیم، اظهار کرد: کمک به نیازمندان و دستگیری از آنان یکی از توصیه های دینی است.

مهدی عیسی زاده افزود: دستگیری از مستمندان و کمک به نیازمند و حل گرفتاری و مشکل آنها برای انسان بسیار لذت بخش است.

وی با بیان اینکه همواره به دنبال حل مشکل و نیاز مردم بوده ام، گفت: گره گشایی از کار مردم و خدمت به خلق را همواره در اولویت کارهای خود قرار داده ام.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همه ما باید در راستای ترویج این سنت حسنه قدم برداریم و هر کدام اگر بتوانیم در راستای گره گشایی از مشکلات نیازمندان اقدام مفیدی را انجام دهیم.

 آزادی زندانیان جرائم غیرعمد سبب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود

مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی آذربایجان غربی نیز با بیان اینکه قدردان تمام زحمات و کمک های مردمی و خیرین هستیم، اظهار کرد: کمک به خانواده های زندانیان نیازمند و آزادسازی زندانیان جرایم مالی غیرعمد به غیر از کمک و همت همه مسئولان و خیرین و مردم میسر نمی شود.

مجتبی محمدی افزود: در مناسبت های مختلف، جشن های گلریزان برای آزادسازی زندانیان جرایم مالی غیرعمد برگزار و در این راستا نیز پویش خاتم سلیمانی همزمان با سالروز شهادت سردار رشید اسلام، شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شده است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه کمک های خوبی نیز با برگزاری این جشن ها جمع آوری شده است، اظهار کرد: یکی از اولویت های اداره کل آزادی زندانیان جرایم غیر عمد با مشارکت های مردمی و خیرین است.

مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی آذربایجان غربی تصریح کرد: قطعا به تنهایی نمی توان به مقابله با آسیب های اجتماعی پرداخت بنابراین برای مقابله با آسیب های اجتماعی نیازمند همکاری همه تشکل ها، سمن ها ، موسسات و خیریه ها هستیم.

محمدی اظهار کرد: برای کاهش آسیب های اجتماعی، تغییر ایده و روش و فکر زندانیان و اشتغال آنها همکاری و حمایت تمام دستگاه ها و متولیان فرهنگی و حمایتی نیاز است.

وی افزود: زندانیان آزاد شده برای ادامه زندگی و عدم برگشت به زندان نیازمند حمایت و دریافت تسهیلات هستند، متولیان امر باید تا حدامکان در اعطای تسهیلات بانکی به آنها با ملایمت برخورد کنند.

 

حمایت از اشتغالزایی زندانیان آزاد شده

سرپرست فرمانداری میاندوآب نیز در این زمینه گفت: میاندوآبی ها همیشه در کارهای خیر و نیکو پیشقدم بوده اند. میاندوآبی ها در صحنه ها و عرصه های مختلف خوش درخشیده اند و این را همواره نشان داده اند.

وی با بیان اینکه هرکدام از عزیزان زندانی جرایم مالی غیرعمد سرپرست یک خانواده هستند، اظهار کرد: ما نیز به نوبه خود با پرداخت وام های کم بهره و آموزش مهارت های لازم و حمایت از کارآفرینی زمینه را برای اشتغال و کمک به این عزیزان می توانیم فراهم کنیم.

اهل بیت(ع) برترین الگو برای انسان ها

رئیس دادگستری میاندوآب نیز در این زمینه با اشاره به اهمیت احسان و نیکوکاری در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان بر احسان و نیکوکاری بسیار تاکید شده است.

حجت الاسلام عادل گل حسینی با اشاره به اینکه نیمه ماه مبارک رمضان نیز مصادف با میلاد باسعادت کریم اهل بیت، امام حسن مجتبی(ع) است، افزود: اهل بیت بهترین الگو برای ما هستند و باید از ایشان در زندگانی خویش الگو بگیریم.

وی با بیان اینکه هرکدام از این زندانیان سرپرست یک خانواده هستند، گفت: هر کدام از این زندانیان جرایم مالی غیرعمد سرپرست یک خانواده بوده و با کمک به آزادی این زندانیان در واقع زمینه ساز شادی خانواده و فرزندان آنها می شویم.

رئیس دادگستری میاندوآب با بیان اینکه مردم میاندوآب‌ در کارهای خیر همیشه در صحنه بوده و محبت و عطوفت خود را به نمایش می‌گذارند، تصریح کرد: اگر مردم نیکوکار و خیر شهرستان مثل سال‌های گذشته کمک‌های خود را دریغ نکنند، با مشارکت‌ آنان و همچنین کمک‌های ستاد دیه استان، امسال ۴۷ زندانی واجد شرایط از بند رهایی می‌یابند.

زندانیان جرایم مالی غیرعمد، چشم انتظار کمک‌های خیران

دادستان عمومی و انقلاب میاندوآب نیز گفت: ۵۰ نفر زندانی محکوم به جرایم غیرعمد در زندان این شهرستان، با محکومیت مالی ۱۸ میلیارد ریال چشم انتظار کمک‌های خیران هستند .

جهانگیر مسعودی افزود: بدهی سه نفر از این زندانیان کلان و به مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال است ولی مجموع بدهی های ۴۷ نفر از این زندانیان، ۶۰ میلیارد ریال بوده و مجموع بدهی های ۳۰ نفر از این زندانیان نیز ۴۰ میلیارد ریال است که اگر مردم نیکوکار و خیر شهرستان مانند سال‌های گذشته کمک‌های خود را دریغ نکنند، با مشارکت‌ آنان و همچنین کمک‌های ستاد دیه استان، ۴۷ زندانی واجد شرایط از بند رهایی می‌یابند.

وی با بیان اینکه این زندانیان کسانی هستند که به دلایل غیرعمد مانند بدهکاری دیه، حوادث کارگاهی و..  گرفتار شده اند، اظهار کرد: در آیین جشن گلریزان سال گذشته میاندوآب از نظر جمع‌آوری کمک‌های مردم نوعدوست و نیک‌اندیش به میزان هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال رتبه نخست در آذربایجان غربی را به خود اختصاص داد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: زندانیان جرایم مالی غیرعمد آسیب های اجتماعی ماه مبارک رمضان آزادی زندانیان میلیارد ریال چشم انتظار اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۱۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان

مدیرکل امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه از ابتدای دوره دوم ابتدایی شاهد آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان هستیم، گفت: ترک تحصیل باعث ورود به چرخه آسیب‌ها می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امیر تجلی نیا در نشست خبری با رسانه‌ها بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی در گذر زمان روند رو به رشد داشته است، گفت: آسیب های اجتماعی متنوع تر از قبل شده و سن افراد درگیر کاهش پیدا کرده همچنین جنبه ترکیبی پیدا کرده است و به نوعی با نوزایی در آسیب‌های اجتماعی مواجهیم.

وی افزود: دانش‌آموزی که دچار رفتار پر خطر فرار از منزل شده است درگیر آسیب‌های بعدی هم می‌شود.

مسری بودن رفتارهای پرخطر بین دانش‌آموزان

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش درباره دسته بندی آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: دسته‌بندی مختلفی از آسیب‌های اجتماعی وجود دارد، یک درصد از آسیب‌های اجتماعی رفتارهای پرخطر هستند مانند اختلال سومصرف مواد، آسیب به خود، خشونت و فرار از منزل یا مدرسه که ویژگی این رفتارها مسری بودن آن است یعنی از دانش‌آموزی به دانش آموز دیگر سرایت می‌کند.

تجلی نیا با بیان اینکه برنامه‌ای از سال 1394 به نام نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان( نماد ) اجرا می‌شود، افزود: دانش‌آموزان درگیر  آسیب‌های اجتماعی، نیازهای مختلفی دارند، ممکن است دانش‌آموزی درگیر اختلالات روان شناختی باشد، درگیر فقر مطلق باشد، نیاز به درمان داشته باشد، نیازمند خدمات مددکاری باشد، بد سرپرست یا بی سرپرست باشد، کودک کار یا کودک خیابانی یا جزو اتباع  باشد، به تمام این گروه از طریق برنامه نماد رسیدگی می‌شود.

آغاز آسیب‌های اجتماعی از چهارم دبستان

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی در مدرسه تولید نمی‌شود، گفت: محل ظهور و بروز آسیب مدرسه است، از ابتدای دوره دوم ابتدایی شاهد بروز آسیب‌های اجتماعی هستیم اما در عموم موارد علت آموزش و پرورش نیست.

تجلی نیا با بیان اینکه آموزش و پرورش برای ایفای نقش در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان، نیروی مورد نیاز، بودجه و حمایت قانونی را در اختیار ندارد، هر مشکل دانش‌آموز متولی خود را دارد که باید دستگاه‌ها برای ارائه خدمات پای کار بیایند.

وی با بیان اینکه پیشگیری 2 بخش کنشی و واکنشی است که تفاوتشان در زمان مداخله است، گفت: جنس پیشگیری در آموزش و پرورش باید پیشگیری کنشی باشد، نماد یک سند سند ائتلاف است تا با همکاری و هم افزایی دستگاه‌های مختلف، ظرفیت‌ها، امکانات و برنامه‌ها را برای ارائه خدمت به دانش‌آموزان نیازمند بسیج کنند در حقیقت نماد یک نخ تسبیح است تا تمام دستگاه‌هایی که باید به دانش آموزان نیازمند ارائه خدمت کنند را کنار هم قرار می‌دهد.

تجلی نیا گفت: پیشگیری سطح یک در برنامه نماد یعنی مهارت‌هایی به همه دانش‌آموزان، والدین و کادر مدارس آموزش داده شود، همچنین مهارت‌های خودمراقبتی نظیر کنترل هیجان به دانش‌آموز آموزش داده شود.

وی با بیان اینکه 80 درصد نماد پیشگیری است، افزود: به دانش‌آموزان آموزش مهارت‌های خود مراقبتی، به اولیا آموزش مهارت‌های فرزند پروری، به کادر مدارس آموزش مهارت‌های کنترل کلاس و مدیریت کلاس با توجه به حفظ سلامت روان دانش‌آموزان در ابعاد مختلف و ارائه مهارت‌های خود مراقبتی به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه فرایند دوم نماد غربالگری است، ادامه داد: ماده 44 آیین نامه قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، آموزش و پرورش را مکلف کرده است، تمام دانش‌آموزان مدارس دولتی و غیردولتی را از جهت تحصیلی و رفتاری در سامانه نماد یا نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان مورد رصد و پایش قرار دهد.

تجلی نیا ادامه داد: مدیر مدرسه مکلف است با شناسایی دانش‌آموزان در معرض خطر یا بزه دیده ضمن ارائه خدمات آموزشی، مشاوره فردی و خانوادگی و انجام مداخلات مختصر ضروری، وقتی دانش‌آموز نیازمند معاضدت‌های قضایی، انتظامی و حمایت‌های اجتماعی است، دانش‌آموزان را بر حسب موضوع به بهزیستی یا دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان دادگستری معرفی کنند.

وی گفت: در نماد، غربالگری پایه شامل دو بخش روان شناختی و آسیب‌های اجتماعی است، گفت: در بخش روان شناختی برای دانش‌آموزان پایه‌های مختلف، متناسب با مقتضیات، نیاز، سن و شرایط، آزمون‌های غربالگری طراحی می‌شود.

بررسی روانی 6 میلیون دانش‌آموز

تجلی نیا با بیان اینکه تا سال 1400-1401 آخرین سال غربالگری نماد، 960 هزار دانش‌آموز غربال شدند، ادامه داد: امسال غربالگری وسعت داده شده و تا امروز بیش از شش میلیون و 600 هزار دانش‌آموز در پایه‌های سوم، پنجم، هفتم، هشتم و دهم غربالگری روانشناختی شده‌اند.

وی ادامه داد: هشت مقیاس بررسی شده شامل بیش فعالی، پرخاشگری، افسردگی، اضطراب، نقص در انجام تکالیف تحصیلی، نقص در خود کنترلی و رفتارهای آسیب رسان هستند و در دوره ابتدایی پایه اول هم غربالگری می‌شوند.

افت تحصیلی باعث آسیب اجتماعی می‌شود

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش یکی از دلایل آسیب اجتماعی را افت تحصیلی عنوان کرد و ادامه داد: وقتی دانش‌آموز دچار افت تحصیلی می‌شود، دچار شکست تحصیلی شده و ترک تحصیل می‌کند، از مدرسه خارج می‌شود که این موضوع باعث ورود به آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

تجلی نیا با اشاره به اینکه دانش‌آموز تا وقتی در مدرسه است از آسیب‌های اجتماعی مصون است، گفت وقتی دانش‌آموز از مدرسه خارج شود و ترک تحصیل کند به نوعی احتمال درگیر شدن با آسیب‌‌های اجتماعی افزایش پیدا می‌کند.

غربالگری اختلالات یادگیری پایه اول دبستان

وی با بیان اینکه اختلالات یادگیری اگر به موقع شناسایی و درمان نشود خیلی سریع روی افت تحصیلی، شکست تحصیلی و ترک تحصیل فرد تاثیر می‌گذارد، اظهار کرد: بنابراین در پایه اول دبستان آزمون غربالگری اختلالات یادگیری برای اولین بار در سطح کشور طراحی و اجرا شد.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه غربالگری نماد دو مرحله دارد، افزود: در مرحله اول همه توسط نیروهای غیر متخصص غربال و اگر دانش‌آموزی دچار آسیب شناسایی شود به مرحله دوم غربالگری ارجاع داده می‌شود و در مرحله دوم مصاحبه تشخیصی توسط نیروهای متخصص مشاور یا رابط مشاور انجام می‌شود.

تجلی نیا فرایند سوم نماد را مداخله مختصر عنوان کرد و گفت: این مداخله وظیفه تمام کارکنان مدرسه غیر از مشاور است چون مشاور وظیفه مداخله تخصصی را دارد.

20 نمره ارزشیابی معلمان برای ایفای نقش تربیتی

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در سند نظام جامع مشاوره مصوب شورای عالی آموزش و پرورش با امضای رئیس جمهور، بیست نمره از ارزشیابی تمام کارکنان آموزش و پرورش به ایفای نقش در حوزه تربیت، راهنمایی و مشاوره اختصاص دارد، ادامه داد: عملیاتی کردن این بند می‌تواند به اجرای فرایند نماد در مدارس کمک کند.

تجلی نیا با بیان اینکه نماد معلم محور است، گفت: اگر معلم آموزش خوب ببیند، انگیزه داشته باشد، وظایفش را به خوبی ایفا کند ما هم در بخش پیشگیری، غربالگری و درمان به موقع، موفق خواهیم بود.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش فرآیند چهارم را درمان عنوان کرد و افزود: مراکز مشاوره آموزش و پرورش، خدمات مشاوره و مراقبتی را ارائه می‌دهند.

وی فرایند پنجم را ارجاع دانش‌آموزان نیازمند معاضدت قضایی، حمایتی، مراقبتی و حمایت‌های اجتماعی به دستگاه‌های مربوطه عنوان کرد و گفت: ارزیابی وضعیت دانش‌آموز انجام و در نهایت اقدامات لازم انجام می‌شود.

تجلی نیا گفت: حضور پررنگ استانداران در جلسات شورای نماد، نظارت و پیگیری وزارت دادگستری به خصوص مرجع ملی کودک تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه نماد صرفا برنامه و مسیر صحیح برای خدمت به دانش آموزان است، عنوان کرد: این کار نیازمند پای کار آمدن دستگاه‌ها، اعتماد دانش‌آموزان، اولیا و آموزگاران برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مصون کردن آنها با ارائه آموزش‌های خودمراقبتی است تا اگر کسی درگیر شود در مراحل اولیه شناسایی و ارائه خدمات ببیند.

درمان دانش‌آموزان درگیر آسیب اجتماعی همزمان با تحصیل

تجلی نیا یکی از اصول نماد را دریافت خدمات مراقبتی دانش‌آموز در حین دریافت خدمات آموزشی عنوان کرد و افزود: هدف این است دانش‌آموز از خانواده هم جدا نشود.

وی به طرح همیار مشاور اشاره کرد و گفت: این طرح در دوره اول و دوم متوسطه اجرا می‌شود، در این طرح دانش‌آموزان، یک دانش‌آموز را به عنوان همیار مشاور انتخاب می‌کنند تا با دریافت آموزش‌های خاص به خود و سایر دانش آموزان در جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی ایفای نقش کنند‌

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در آموزش و پرورش با کمبود نیروی مشاور مواجهیم، ادامه داد: امسال 6 هزار نیروی مربی سبک زندگی که وظایف مراقب سلامت، معلم ورزش، مربی تربیتی و مشاور را دارد و 8 هزار نفر مشاور استخدام می‌شوند.

تجلی نیا به خط 1570 اشاره کرد و گفت: خط ملی نماد، خط فوریت و مشاوره است، در ایام هدایت تحصیلی نیز نقش هدایت تحصیلی به دانش آموزان را برعهده داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عفو بیش از ۲ هزار نفر از زندانیان جرایم غیر سرقت در البرز
  • اختصاص اولین حقوق به آزادی زندانیان غیر عمد
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • پویش آزادی ۴۰ زندانی با کمک اردبیلی‌های مقیم آذربایجان‌شرقی
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد
  • آزادی ۱۵۵ زندانی از زندان های هرمزگان
  • آزادی ۱۵۵ زندانی در هرمزگان